Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στα ΚΔΑΠ Κατερίνης

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Κατερίνης (ΚΔΑΠ) και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας «ένωσαν» τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των Πρώτων Βοηθειών. Με διαβατήριο τη θέληση, οδηγό τη γνώση και πυξίδα την υγεία οι μικροί φίλοι των ΚΔΑΠ γνώρισαν έναν νέο κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχεί η ανθρώπινη υποστήριξη και αλληλεγγύη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν τα παιδιά περιελάμβανε διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες πάνω στις Πρώτες Βοήθειες. Οι μικροί μας «διασώστες» ήρθαν σε επαφή με τους βασικούς κανόνες των Πρώτων Βοηθειών, με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων και τη φροντίδα της προσωπικής τους ασφάλειας.

Σταδιακά, έμαθαν τον τρόπο περιποίησης ενός τραύματος και την άμεση αντιμετώπιση μιας αιμορραγίας ή ρινορραγίας. Ακόμη, εξοικειώθηκαν με την περιποίηση των εγκαυμάτων, καθώς και τη φροντίδα των τσιμπημάτων και των δαγκωμάτων. Από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δε θα μπορούσε να παραληφθεί η εκμάθηση της βασικής υποστήριξης της ζωής, όπου περιελάμβανε την πλάγια θέση ασφαλείας και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Οι μικροί μας φίλοι μας κάθε φορά μας επιβεβαίωναν έμπρακτα πως αν χρειαστεί μπορούν να δράσουν ως μικροί «ήρωες – διασώστες» και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που τις έχουν άμεση ανάγκη στο πλαίσιο της καθημερινότητας.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας νιώθει ιδιαίτερη τιμή για τους νέους φίλους που απέκτησε, καθώς και για το γνωστικό ταξίδι που πραγματοποίησε μαζί τους. Ακόμη, ευχαριστεί θερμά, τους διευθυντές των ΚΔΑΠ, κυρίους Γρηγόρη και Χρήστο Πετανίδη, την κυρία Καλλιόπη Καρτσαμπά, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πρόσκληση, τη συνεργασία, τη ζεστή φιλοξενία και εύχεται σε όλους ένα καλό και συναρπαστικό καλοκαίρι!