Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, μετέδωσε ηχηρά το μήνυμα της για την ασφάλεια στο περπάτημα και την ποδηλασία, και παράλληλα έδωσε χρώμα και ρυθμό στην πόλη της Κατερίνης μέσα από τις όμορφες δράσεις της. Ο σκοπός των δράσεων της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας ήταν και είναι η καλλιέργεια βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Οι δράσεις της στοχεύουν στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξιοποίηση εναλλακτικών και βιώσιμων τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Οι δράσεις της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας κορυφώθηκαν την Κυριακή στις 22 Σεπτεμβρίου, όπου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο η Ποδηλατική Απόδραση σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης,  τους Φορείς και τους Συλλόγους της πόλης μας διοργάνωσαν μια όμορφη διαδραστική και επιμορφωτική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που ήταν επενδυμένη με δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής, αθλητικές εκδηλώσεις, παιχνίδια στο δρόμο, ζωγραφική, χορευτικά δρώμενα και εκμάθηση πρώτων βοηθειών. Οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι της Ποδηλατικής Απόδρασης, και όχι μόνο, παρευρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Κατερίνης και τη γέμισαν με χρώματα και χαμόγελα.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με το σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μια τόσο όμορφη εκδήλωση. Και οι δυο εθελοντικές ομάδες, στηρίζοντας ενεργά τις δράσεις της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, ενημέρωναν και εκπαίδευαν το κοινό σχετικά με τη χρησιμότητα και τον τρόπο εφαρμογής των πολύτιμων Πρώτων Βοηθειών.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας για την πρόσκληση συμμετοχής. Με τη σειρά της συγχαίρει τους διοργανωτές και τις διοργανώτριες της υπέροχης αυτής εκδήλωσης, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την τόσο όμορφη και δημιουργική δράση.

Related Posts