Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στην Αλυκή Κίτρους

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου σας καλεί να λάβετε μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Αλυκής Κίτρους που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019. Πρόκειται για μια παραλία η οποία, δυστυχώς, είναι μία από πιο ρυπασμένες περιοχές της Ελλάδας.

Πρόκειται για μια δράση στην οποία καλούνται να συμμετέχουν δήμοι, φορείς, σύλλογοι και πολίτες, έτσι ώστε να συνεισφέρουν σε μία ιδιαίτερα σημαντική και μεγάλη προσπάθεια για να καταπολεμηθεί το «τέρας» της πλαστικής ρύπανσης στη συγκεκριμένη παραλία, η οποία περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην παραπάνω διοργάνωση συμμετέχουν ο  Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο  Δήμος Δέλτα, ο  Δήμος Κατερίνης, η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η περιβαλλοντική οργάνωση  iSea, η εταιρεία  Ελληνικές Αλυκές ΑΕ και το Δίκτυο ΠΟΑΥ Θερμαϊκού Κόλπου.

Ακόμη, στον καθαρισμό θα συμμετέχουν σύλλογοι και φορείς όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου Πιερίας, το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης, η Διεύθυνση Δασών Πιερίας, η  ΚΟΙΝΣΕΠ EcoGreece, η κοινοπραξία Φορέων Κ.Α.Λ.Ο «Τα Πάντα Re», ο Σύλλογος Υψηλάντης Κατερίνης, καθώς και αρκετοί ακόμη φορείς και σύλλογοι.

Η  Διασωστική Ομάδα Πιερίας θα παρευρίσκεται και θα καλύπτει υγειονομικά τον εθελοντικό καθαρισμό καθ’ όλη τη διάρκειά του. Θα σας περιμένουμε για να συνεισφέρουμε όλοι μαζί σε αυτή την τόσο μεγάλη και αξιέπαινη προσπάθεια.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.