Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον φιλικό αγώνα βόλεϊ για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

«Βγάλε άμυνα γλυκούλη και σήκω ψηλά»

Όταν ο Σακχαρώδης διαβήτης συνάντησε το βόλεϊ!

Στις  17 Δεκεμβρίου στο Β’ ΔΑΚ  ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Πιερίας  διοργάνωσε φιλικό αγώνα βόλεϊ σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο Αίολος και την ΑΕΛ Λάρισας.

Πρόκειται για έναν συμβολικό αγώνα, ο οποίος μαζί με τον τίτλο προστάζει τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη  να ανέβουν ψηλά, να σπάσουν τα καθιερωμένα μοτίβα τους και να αλλάξουν στάση ζωής. Ο καθένας  θα πρέπει να  προσπαθήσει   να «υπερβάλλει εαυτό», ώστε να μην αφήσει την ασθένεια να τον περιορίσει.

Άλλωστε, η συστηματική άσκηση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά, μη φαρμακευτικά μέσα πρόληψης και θεραπείας και αποτελούν έναν πολύ ευχάριστο και αποδοτικό τρόπο άσκησης και διατήρησης μιας καλής φυσικής κατάστασης.

Αρωγοί και συμπαραστάτες της εκδήλωσης ήταν η Διασωστική Ομάδα Πιερίας όπου μαζί με το τμήμα Σαμαρειτών είχαν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα, καθώς και το Νοσηλευτικό τμήμα του Ε.Ε.Σ. όπου μαζί με τη Διασωστική πραγματοποίησαν μετρήσεις σακχάρου στους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Τερζόπουλος Θεοφάνης, ο κ. Ζησιμόπουλος Δημήτριος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής ο κος Κουλκουδίνας.