Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Φεστιβάλ «Τημενίδαι» Επίλεκτων Μαχητών ΧΟΥΡΟΝ II 2019

Το Σάββατο 06 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών και με διοργανωτή τον κ. Κωνσταντίνο Χουρίδη το Φεστιβάλ «Τημενίδαι» Επίλεκτων Μαχητών ΧΟΥΡΟΝ II 2019.  Αθλητές και αθλήτριες ποικίλων ηλικιών μηδένισαν τις χιλιομετρικές αποστάσεις, κατέφθασαν στην Κατερίνη και διαγωνίστηκαν  στις πολεμικές τέχνες.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε στο Β’ Δ.Α.Κ. Κατερίνης και κάλυψε Υγειονομικά τους Αγώνες Πολεμικών Τεχνών. Κατά τη διάρκεια των αγώνων παρακολουθήσαμε αθλητές και αθλήτριες εκπαιδευμένους και εκπαιδευμένες στο να διαγωνίζονται δίκαια σε ένα ιδιαίτερα έντονο και απαιτητικό άθλημα. Το χρονόμετρο μας έμαθε την αξιοκρατία, η ύπαρξη των κριτών την εμπιστοσύνη, και οι κανονισμοί των αθλημάτων τα όρια μας μέσα στην κοινωνία.

Όλοι όσοι συμμετείχαν, διαγωνιζόμενοι και μη, έδειξαν τον απαραίτητο σεβασμό στην αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και αντιπάλους, αλλά και τον αναγκαίο σεβασμό στους φιλάθλους. Για μια ακόμη φορά οι αθλητές και οι αθλήτριες καλλιέργησαν και ανέδειξαν την έννοια του ”Ευ αγωνίζεσθαι”. Πρόκειται για μια έννοια που δικαιώνει τον αθλητισμό, καθώς είναι το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας που καταδεικνύει το μεγαλείο του κάθε αθλητή και ανθρώπου. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη νίκη σε κάθε αγώνα.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον διοργανωτή των πολεμικών αγώνων κ. Κωνσταντίνο Χουρίδη, σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που διαγωνίστηκαν, και τους εύχεται ολόψυχα κάθε επιτυχία. Επίσης, συγχαίρει τους προπονητές και τις προπονήτριες των αθλητών και των αθλητριών για το έργο τους, για τους χαρακτήρες που διαπλάθουν, αλλά και για τις αξίες που καλλιεργούν.