Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής

Μια ανοικτή γιορτή, η οποία έφερε κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04 Ιουνίου στους Νέους Πόρους Πιερίας. Πρόκειται για το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής στο οποίο συμμετείχαν έξι (6) διαφορετικές χώρες.

Πλήθος χορευτών και μουσικών από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ινδονησία και την Ουκρανία προσέφεραν ένα απαράμιλλο μουσικοχορευτικό θέαμα, βασισμένο στην παράδοση τους και ενθουσίασαν με το κέφι και με τους έντονους μουσικούς ρυθμούς το κοινό της κατάμεστης πλατείας της περιοχής.

Ο μαγευτικός συνδυασμός της μουσικής, της παράδοσης, του πολιτισμού και των χρωμάτων συνέθεσαν μια μεγάλη γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Οι αυθεντικές μουσικές παραδόσεις, οι χοροί και τα τραγούδια συνέβαλαν στη δημιουργία μιας γιορτής λαϊκού πολιτισμού.

Το φεστιβάλ όχι μόνο κατάφερε να μυήσει τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες στον μοναδικό κόσμο της κουλτούρας και του πολιτισμού, αλλά και να συμβάλει στη διατήρηση της φλόγας της παράδοσης, της εξωστρέφειας, και της κοινωνικοποίησης μέσα σε μία παραδοσιακή γιορτή. Μια γιορτή που έχει ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία φιλικών δεσμών μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων, αλλά και την επαφή με νέα ήθη και έθιμα.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας είχε την τιμή να παρευρεθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού μέσα από την παροχή της υγειονομικής κάλυψης. Ολοκληρώνοντας, η Διασωστική Ομάδα συγχαίρει θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Πόρων για την όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε. Μέσα από το φεστιβάλ, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μακρινούς πολιτισμούς και να διασκεδάσει με τον χορό και τους μουσικούς ρυθμούς άλλων εθνοτήτων.