‘’Η εξόρμηση της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στην Αγία Κόρη ‘’

‘’Η εξόρμηση της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στην Αγία Κόρη ‘’

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου μια ομάδα έξι διασωστών αποτελούμενη από τους Κατσίκα Νικόλαο, Φουνδούκα Λήδα, Τζιότζιου Μαρίνα, Κωστόπουλο Νικόλαο, Παπαδοπούλου Μαριάνθη και Νικολοπούλου Θεοπίστη επισκέφτηκαν μαζί με έναν μικρό βοηθό, τον Μπένο Ιωάννη, την περιοχή της Αγίας Κόρης Ολύμπου με σκοπό την καθαριότητα της.

Τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας, μαζί με τον μικρό τους βοηθό, αφού κατέβηκαν το εκκλησάκι της Αγίας Κόρης κινήθηκαν προς το φαράγγι με κατεύθυνση προς τα επάνω. Στα πρώτα 20m. της διαδρομής βρήκαν έναν πεταμένο σωλήνα αποχέτευσης μήκους 5m. Στα επόμενα 20m. εντόπισαν ακόμη έναν σωλήνα αποχέτευσης μήκους 2,5m. Επιπλέον, 150m μακριά από την Αγία Κόρη βρέθηκε και μια μεταλλική συσκευή. Δυστυχώς, δεν έγινε εφικτή η απομάκρυνσή της από την εν λόγω περιοχή, λόγω του μεγάλου βάρους της. Ωστόσο, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας θα επιχειρήσει εκ νέου την απομάκρυνση της στο άμεσο μέλλον.

Οι σωλήνες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τη συγκεκριμένη περιοχή και παραδόθηκαν στους αρμόδιους φορείς του δήμου Δίου – Ολύμπου.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τους φορείς του Δήμου Δίου – Ολύμπου και πιο συγκεκριμένα την υπεύθυνη του Δασαρχείου κ. Καραθάνα Μαρία και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πράσινου του Δήμου Δίου – Ολύμπου κ. Χαρέλα Σταύρο για την έγκρισή της δράσης της ομάδας και την άμεση ανταπόκρισή τους στην απομάκρυνση των σωλήνων.

Ολοκληρώνοντας, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει και τα μέλη της για την πρωτοβουλία και τη δράση τους. Όλοι μας οφείλουμε και μπορούμε να «ξεφύγουμε» από το μονοπάτι της άγνοιας, της αδιαφορίας και της κατάχρησης του φυσικού περιβάλλοντος, να αλλάξουμε πορεία «πλεύσης», και να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό, επιδεικνύοντας τον αναγκαίο σεβασμό.