Η χρησιμότητα των Πρώτων Βοηθειών στην καθημερινότητά μας. Κάλεσμα απ’ τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας για επανεκπαίδευση.

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι συνδέεται με στιγμές ξεκούρασης, χαλάρωσης και ανεμελιάς. Ωστόσο, τα απρόοπτα και τα επείγοντα περιστατικά δε σταματούν ποτέ. Για τον λόγο αυτό οφείλουμε όλοι μας να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, καθώς η εφαρμογή των Πρώτων Βοηθειών απέναντι σ’ έναν συνάνθρωπό μας δεν μπορεί να προγραμματιστεί.

Πρόσφατα, ο κ. Καραγώγος Γεώργιος κλήθηκε να συνδράμει σε μια δύσκολη στιγμή και να προσφέρει τις πολύτιμες πρώτες βοήθειες σε μια λουόμενη, επισκέπτρια του Νομού μας. Ο ίδιος αντιλήφθηκε έγκαιρα τη σοβαρότητα της κατάστασης, έδρασε γρήγορα και με τη βοήθεια ενός άνδρα κατάφεραν κι έβγαλαν με ασφάλεια τη λουόμενη απ’ τη θάλασσα και φυσικά της προσέφεραν με ορθό τρόπο τις Πρώτες βοήθειες και τοποθετώντας της σε πλάγια θέση ασφαλείας. Η λουόμενη ανέκτησε τις δυνάμεις της και επανήλθε χάρη  στην πολύτιμη βοήθεια που έλαβε.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει τους δύο άνδρες για την πολύτιμη συμβολή τους. Αξίζει να επισημανθεί πως ο κ. Καραγώγος στο παρελθόν είχε πιστοποιηθεί πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και προσφάτως ανανέωσε την πιστοποίησή του και φυσικά τις γνώσεις του πάνω στον τομέα αυτό. Αναμφίβολα, ο κ. Καραγώγος μας έδωσε ένα μάθημα ζωής και μας απέδειξε πως οι γνώσεις μας θα πρέπει να ανανεώνονται και φυσικά να εμπλουτίζονται συνεχώς.

Ολοκληρώνοντας, η ομάδα μας συγχαίρει όλους όσοι προσπαθούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες στους συνανθρώπους τους. Ας μην ξεχνάμε πως η ανθρώπινη ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε στη διάθεσή μας. Οφείλουμε να την προστατεύσουμε και να διαθέσουμε λίγο χρόνο για την εκμάθηση των Πρώτων Βοηθειών.

Και επειδή οι συνθήκες της καθημερινότητας μας, μας δυσκολεύουν ολοένα και πλέον πολύ συχνά ακούμε για αιφνίδιους θανάτους, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας (ΔΟΠ) θα καλέσει σύντομα, μέσα από δύο σεμινάρια που θα ανακοινωθούν από τη σελίδα μας http://www.rescueteampieria.gr και από το

fb: https://www.facebook.com/resscueteampieria, όσους έχουν κατά καιρούς πιστοποιηθεί από την ομάδα μας να έρθουν να κάνουν μία επανάληψη. Είναι ένα δώρο από εμάς, προς όλους εσάς.

Related Posts