Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Παραλίας κ. Βεϊδαμενίδη Γρηγορίου, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου παρευρέθηκε στην Παραλία Κατερίνης, όπου παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου τη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν από την κ. Μαρανή Άντζελα, την κ. Μπέζα Χριστίνα και τον κ. Νικολόπουλο Παναγιώτη σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ευελπιστούμε η παρουσία μας να ήταν εποικοδομητική, και όλοι οι συμμετέχοντες  και οι συμμετέχουσες να αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής των Πρώτων Βοηθειών.  Άλλωστε, όλοι μας αξιοποιώντας με δημιουργικό τρόπο τα δυο μας χέρια, έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες, και να συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια δύσκολη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Παραλίας για την πρόσκληση, την πιτσαρία «Rainbow» για την άψογη φιλοξενία , καθώς και τους συμμετέχοντες – συμμετέχουσες για τη συνεργασία.

 

 

 

Related Posts