Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στην κατασκήνωση της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης στη Λεπτοκαρυά Πιερίας

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση επισκέφτηκε την κατασκήνωση της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Πρόκειται για μια κατασκήνωση σε έναν καταπράσινο και πανέμορφο χώρο που συνδυάζει αρμονικά τη θαλασσινή αύρα με τον μαγευτικό και δεσποτικό Όλυμπο.

Οι εκπαιδεύτριες κ. Γεραρίδου Αθηνά (διευθύντρια προγράμματος του ERC), κ. Μαυρίδου Ιωάννα και κ. Μπέζα Χριστίνα ενημέρωσαν τους αρχηγούς, τους ομαδάρχες, τις ομαδάρχισσες, καθώς και τα στελέχη της κατασκήνωσης σε θεωρητικό επίπεδο για τις πρώτες βοήθειες και τη χρησιμότητα – αξιοποίησή τους.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι /ες  παρακολούθησαν τη διαδικασία με την οποία γίνεται η προσέγγιση ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει σε συνδυασμό με την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση). Τέλος, πραγματοποιήθηκε, και παρουσίαση της Πλάγιας θέσης Ασφαλείας, καθώς και της αντιμετώπισης της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Ευελπιστούμε η παρουσία μας στην κατασκήνωση να ήταν εποικοδομητική, έτσι ώστε οι αρχηγοί, τα στελέχη και οι ομαδάρχες να είναι σε θέση να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες σε μια πιθανή δύσκολη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί τους παράγοντες της κατασκήνωσης για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και τους εύχεται καλή κατασκηνωτική περίοδο.

 

Related Posts