Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκλησή της διευθύντριας κ. Ελευθεριάδου Σοφίας, βρέθηκε στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν από την κ. Γεραρίδου Αθηνά (Εκπαιδεύτρια και Διευθύντρια Προγραμμάτων του ERC), και από τον διασώστη κ. Ζάρκο Λεωνίδα σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Σύμφωνα με έναν Αρχαίο Έλληνα Ιστορικό, και ειδικότερα τον Πλούταρχο «Το έδαφος, όσο και αν είναι γόνιμο, αδυνατεί να παράγει κάτι δίχως καλλιέργεια, έτσι ακριβώς είναι  και ο νους του ανθρώπου: δίχως την εκπαίδευση αδυνατεί να δώσει τους αναμενόμενους καρπούς». Με τη παρουσία μας στο Γυμνάσιο της Λεπτοκαρυάς ευελπιστούμε να έχουμε «καλλιεργήσει» τον καρπό της  γνώσης των Α΄ Βοηθειών στο νου των μαθητών και των μαθητριών. Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις Α΄ Βοήθειες στον συνάνθρωπό τους, αλλά και να ενισχύσουν περαιτέρω το γνωστικό τους επίπεδο πάνω σε αυτές.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.

Related Posts