‘’Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο των Αλωνίων ‘’

‘’Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο των Αλωνίων ‘’
Την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας κ. Γιαλαμά Κωνσταντίνας και του γυμναστή κ. Μέλλιου Βασίλειου, βρέθηκε στο Γυμνάσιο των Αλωνίων. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου.
Το πρόγραμμα της παρουσίασης περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Αφού, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο για τις πρώτες βοήθειες, είχαν τη δυνατότητα εξάσκησης πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στην προσέγγιση ατόμου που έχει καταρρεύσει, στην εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση Πνιγμονής, δηλαδή Εξαγωγής Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).
Η γνώση σε θέματα Α΄ Βοηθειών είναι απαραίτητη σε κάθε ενεργό μέλος της κοινωνίας μας για την προσφορά σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση.
Ευχαριστούμε πολύ το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αλωνίων για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τους.

Related Posts