Πιστοποίηση μελών της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας με σκοπό την εκπαίδευση του κοινού πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη

Την Κυριακή 02 Αυγούστου, στους χώρους της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο EPBLS (European Paediatric Basic Life Support), από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του E.R.C., Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Πρόκειται για ένα σεμινάριο με αντικείμενο την παροχή εκπαίδευσης του κοινού στον τομέα της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη. Στο σεμινάριο συμμετείχαν τέσσερις Εκπαιδεύτριες της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής – Μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας και Διευθύντρια προγραμμάτων του ERC κ. Γεραρίδου Αθηνά, καθώς και οι κυρίες Μαρανή Άντζελα, Παπαδοπούλου Μαριάνθη και Μπέζα Χριστίνα εκπαιδεύτηκαν, εξειδικεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν πάνω στην εκπαίδευση του κοινού στον τομέα της Βασικής Υποστήριξης Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη.

Αρχικά, οι εκπαιδευόμενες ενημερώθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο για τη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και η πιστοποίησή τους πάνω την εφαρμογή της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, την Πλάγια θέση Ασφαλείας, καθώς και την Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich. Επίσης, έγινε αναφορά και εξάσκηση σε περίπτωση υποψίας θύματος για Covid-19.

Πλέον, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας διαθέτει μία Διευθύντρια Προγραμμάτων του ERC, δεκατέσσερις (14) εκπαιδευτές – εκπαιδεύτριες της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και τέσσερις (4) εκπαιδεύτριες με εξειδίκευση στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη. Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας με υπευθυνότητα και εγκυρότητα εκπαιδεύει πολίτες, παρέχοντας τους διεθνή πιστοποίηση, πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής τόσο στο ηλικιακό πλαίσιο των ενηλίκων, όσο και στων παιδιών – βρεφών. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας απευθύνονται σε όλους όσοι θέλουν να μάθουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν με δημιουργικό τρόπο τα δυο τους χέρια, έτσι ώστε να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια πιθανή δύσκολη στιγμή.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας ευχαριστούν θερμά τον κ. Νικόλαο Γκούρτσα και την κ. Γιαννούλη Διονυσία για την άψογη και εποικοδομητική εκπαίδευση που τους παρείχαν και συγχαίρουν τις νέες εκπαιδεύτριες!