Πιστοποίηση πάνω στη Βασική Υποστήριξη Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Κυριακή στις 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, το Πιστοποιημένο πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη» από το ECOSEP (European College of Sports and Exercise Physicians – Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων). Διευθυντής του προγράμματος και κύριος ομιλητής είναι ο κ. Γκούρτσας Νικόλαος, Course Organizer/ Director ECOSEP Greece.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο με αντικείμενο εκπαίδευσης τη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη και  είναι σχεδιασμένο, ώστε να απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε επαγγελματίες, καθώς και σε όσους ασχολούνται με παιδιά.

Αρχικά, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες ενημερώθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο για Ειδικές Καταστάσεις Περιστατικών με παράλληλες επιδείξεις δεξιοτήτων και υλικών. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich σε παιδιά και βρέφη.

Ας μη ξεχνάμε πως οι πρώτες βοήθειες αποτελούν γνώσεις που είναι απαραίτητες για κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα στον κίνδυνο, καθώς δεν έχουν επίγνωση του κινδύνου και η περιέργειά τους τα οδηγεί σε πράξεις και παιχνίδια που ίσως καταλήξουν να τα βλάψουν. Είναι σημαντικό για όλους να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες.

 

 

Όταν όμως είσαι ένας γονιός ή  κηδεμόνας, ή εργάζεσαι με παιδιά, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να γνωρίζεις τι να κάνεις όταν ένα παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο ή υπάρχει κάποια έκτακτη ανάγκη. Η γνώση του πώς να χρησιμοποιείς τεχνικές πρώτες βοήθειες μπορεί να αποδειχθεί μία ζωτική δεξιότητα.

Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες απέκτησαν την αρετή και τη δυνατότητα να εφαρμόζουν και να αξιοποιούν αποτελεσματικά και εξειδικευμένα τις γνώσεις τους πάνω σε παιδιά και βρέφη.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτές και εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες.