Πιστοποίηση πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Βρέφη και Παιδιά

Πιστοποίηση πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Βρέφη και Παιδιά

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας το Παιδιατρικό Σεμινάριο πάνω στη «Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Βρέφη και Παιδιά» EPBLS, το οποίο φέρει την πιστοποίηση του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Είναι ένα σεμινάριο που παρέχει τις βασικές αρχές αναζωογόνησης σε παιδιά σε περίπτωση ανακοπής. Γιατί η αναγνώριση των κλινικών σημείων ανακοπής και η παροχή έγκαιρης βοήθειας,  αυξάνει τις πιθανότητες του  μικρού ασθενούς να φτάσει στο νοσοκομείο όπου μπορεί να του παρασχεθεί εξειδικευμένη βοήθεια. Με τις γνώσεις που δίνονται μέσα από αυτό το σεμινάριο μπορεί ο εκπαιδευόμενος  να υποστηρίξει τις ζωτικές αναπνευστικές και κυκλοφορικές λειτουργίες ενός παιδιού  χωρίς να διαθέτει ειδικό εξοπλισμό.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό  πως το παιδί δεν είναι ένας μικρός ενήλικος και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη φυσιολογία του παιδιού καθώς  και στα αίτια που προκαλούν ανακοπή στις μικρές ηλικίες, ώστε να είναι αναγκαία η διαμόρφωση ειδικών πρωτοκόλλων καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), προσαρμοσμένων στην βρεφική και την παιδική ηλικία.

Είναι ένα σεμινάριο το οποίο απευθύνεται, σε απλούς πολίτες, δασκάλους, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους και γενικά σε όσους εμπλέκονται με παιδιά.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει τους εκπαιδευόμενους της και ιδιαίτερα τολμάει να πει ένα «μεγάλο Εύγε»  σε όλο το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αστεράκια» που συνεχίζει να ανανεώνει τις πιστοποιήσεις του πάνω στις πρώτες βοήθειες!

Διευθύντρια προγράμματος: Αθηνά Γεραρίδου

Εκπαιδεύτριες: Μαριάνθη Παπαδοπούλου, Άντζελα Μαρανή