Πιστοποίηση BLS από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.)

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο χώρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια πιστοποίηση BLS, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Αρχικά, οι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες: Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγραμμάτων του ERC), Γιαννούλη Διονυσία, Μαρανή Άντζελα, Νικολόπουλος Παναγιώτης, Γκοργκότζη Δέσποινα, Καρασαββίδης Ανδρέας, Μαυρίδου Ιωάννα, Κύρου Αναστάσιος, Νικολοπούλου Θεοπίστη, Μπέζα Χριστίνα, Λιακοπούλου Ουρανία και Παπαζιός Αναστάσιος, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α’ Βοήθειες και κατέρριψαν μαζί τους αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, την Πλάγια θέση Ασφαλείας και την Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

Σύμφωνα με έναν Αθηναίο ρήτορα, και πιο συγκεκριμένα τον Ισοκράτη «Εάν ης φιλομαθής έσει πολυμαθής», δηλαδή, «Εάν είσαι φιλομαθής θα γίνεις πολυμαθής». Στην πιστοποίηση συμμετείχαν και έξι (6) εκπαιδευόμενοι από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.). Αξίζει να επισημανθεί η ηλικία του ενός, καθώς διανύει το εβδομηκοστό πέμπτο (75) έτος της ηλικίας του. Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μας απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως οι γνώσεις και κατ’ επέκταση η φιλομάθεια δεν έχει όριο ηλικίας. Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να εκπαιδευτεί κατάλληλα, να εμπλουτίσει το γνωστικό του υπόβαθρο και να προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις και τις δεξιότητές του.

Μέσα από τη συγκεκριμένη πιστοποίηση ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα της γνώσης και της εφαρμογής Α’ Βοηθειών.

Η Διασωστική Ομάδα εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους νέους και νέες ανανήπτες και τους εύχεται Καλές Γιορτές!

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκπαίδευσης – πιστοποίησης επιμελήθηκαν από τον Φωτογράφο και μέλος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ. Λεωνίδα Ζάρκο.