Σεμινάριο Βασικής Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών σε Παιδιά και Βρέφη στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας (Δ.Ο.Π.)

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στον χώρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας στο παλαιό Νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βασικής Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών σε Παιδιά και Βρέφη. Το συγκεκριμένο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του E.C.O.S.E.P., Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων.

Πρόκειται για ένα σεμινάριο με αντικείμενο εκπαίδευσης τη Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε Παιδιά και Βρέφη. Αρχικά, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες ενημερώθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο για Ειδικές Καταστάσεις Περιστατικών με παράλληλες επιδείξεις δεξιοτήτων και υλικών. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich σε παιδιά και βρέφη.

Σύμφωνα με έναν Αμερικανό Πανεπιστημιακό, τον David Starr Jordan: «Η σοφία είναι να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ικανότητα είναι να ξέρεις πώς να το κάνεις και αρετή είναι να το κάνεις». Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες απέκτησαν την αρετή και τη δυνατότητα να εφαρμόζουν και να αξιοποιούν αποτελεσματικά και εξειδικευμένα τις γνώσεις τους πάνω σε παιδιά και βρέφη.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτές και εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες.