Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση του χιονιά

Σε διαρκή επιχειρησιακή δράση ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης για την αντιμετώπιση του χιονιά

-16 μηχανήματα επιχειρούν αυτή την ώρα

  • Σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή θα παραμείνει ο μηχανισμός έως και την ύφεση των καιρικών φαινομένων που αναμένεται αργά το απόγευμα

 

Υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, σε διαρκή επιχειρησιακή δράση έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης και το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι στις αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας, Πρασίνου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, που εξακολουθούν να εκδηλώνονται σε περιοχές του Δήμου μας.

Αυτή την ώρα στον Δήμο Κατερίνης επιχειρούν: 16 συνολικά οχήματα (μηχανήματα έργου τύπου JCB, UNIMOC, τρακτέρ με μαχαίρι, αλατιέρες,  υδροφόρες, βυτιοφόρα κ.α  ειδικά εξοπλισμένα οχήματα.

Ειδικότερα, συνεργεία του Δήμου Κατερίνης καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου, να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες, ενώ αλατιέρες ρίχνουν διαρκώς αλάτι.

Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Επιπλέον, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης καλεί του δημότες, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: Να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο τους. Όσοι κατέχουν στεγασμένους χώρους στάθμευσης, να τους χρησιμοποιούν και να μη σταθμεύουν επί της οδού, προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου. Να φροντίζουν για την προστασία των σωληνώσεων του νερού από τον παγετό.

Επίσης, παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επίσης, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες.

Σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή θα παραμείνει ο μηχανισμός του Δήμου έως και την ύφεση των καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται από το απόγευμα και μετά.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 6942 554 710 & 2351350 505 μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.